keskiviikko 17. elokuuta 2011

Lastenhuoneen päivitystä
Oltiin miehen kanssa tänään saatu aikaiseksi pikkuneidille pieni ylläri, kun tuli hoidosta kotiin: hänen sänkynsä oli muuttunut kerrossängyksi! Aamulla hän oli vielä noussut kuvassa näkyvästä sinisestä sängystä, mutta iltapäivällä sen päälle oli nostettu valkoinen samanlainen ja sinisestä oli poistettu uloin laita. Irroitettu pinnalaita ruuvattiin sängyn päätyyn, jotta siihen voi ripustaa esim. päivän vaatteet iltaisin ja jotain muutakin. Samalla laita tukee koko rakennelmaa. Sängyn alle sopii nyt leikkimään ja sinne mahtui aivan passelisti pieni nukensänky, joka on melkein samanlainen kuin tytön oma sänky. Tuonne ylös kiivetään nyt ainakin toistaiseksi tuota IKEAn hyllykköä pitkin, mutta huone elää nyt vielä jonkin verran. Ainakin tuohon alas tulee vielä verhot, jotta sinne pääsee halutessaan piiloon ja muutenkin leikkimään. Ja etsinnän alla on jokin pieni pöytä tmv mille voi sitten kattaa ruokia ja muita tärkeitä asioita.
Koko iltapäivä menikin sitten kiivetessä "portaikkoa" ylös ja alas ja ihan vain makoillessa uudessa korkeudessa. Yllätys oli siis erittäin onnistunut ja toteutus miellytti kyllä myös vanhempien silmää. Huone avartui valtavasti ja mikä tärkeintä - leikkitilaa tuli paljon lisää!

Johonkin kohtaan tuota samaa huonetta pitäisi sitten vielä sijoitettaa se "pieni projekti" joka vielä autotallissa odottaa, eli se tällä hetkellä vielä punainen pöytä. Siis ihan heti kun vain ehdin käydä siihen pöytään käsiksi. Kovasti sellaista työpöytää jo kaivattaisiin, kun lempipuuhia on piirtäminen ja kirjoittaminen. Joten piakkoin se pitäisi saada työn alle. Ei siinäkään kauan menisi, kun saisi vain aikaiseksi. Tai no - on siinä ehkä vähän hommaa, ihan pikkuisen..Mutta työtä vaikeampi on päättää se, minkä värinen tuosta tulisi. Sänky on sininen ja harmaanvalkoinen, mutta kumpaakaan väriä ei valmiina mistään löydy, sillä sängyt on maalattu pari vuosikymmentä sitten. Punaiseksi tuo ei jää, sillä tuo on joka tapauksessa hiottava. Toivottavasti tallissa olisi valmiiksi joku sopiva maalipytty, niin ei tarvitsisi pohtia mitä väriä ostaisi. Kauppojen värikartat tuovat vain ahdistuksen, kun valikoimaa on ähkyksi asti.

Ja juuri tuli mieleen, että kun tuo pöytä valmistuu, tarvitaan siihen sopiva tuoli! Eihän likalla ole mitään niin korkeaa jakkaraa millä tuon edessä istua. Ei ole ollut tarve hankkia kun ei ole ollut työpöytääkään.. Ja kun sänky on pinnasänky ja pöydässäkin on pinnat, niin etsinnän alle tulee siis pinnatuoli. Onneksi sellaisia on liikkeellä vielä paljon, ja taidan ehkä tietää mistä sellaista kyselläkin.

2 kommenttia:

  1. Näin sanoi tyttökin, ja jo ennen aamu seitsemää oli illalla viritetyt verhot vedetty eteen ja siellä oltiin piilossa. Onnistunut systeemi kaikin puolin. Tykätään!

    VastaaPoista