maanantai 5. syyskuuta 2011

Wc:n uudet välineet

Kun käytössä on kestositeitä, kestovaippoja, kankaiset talouspaperi ja nenäliina, tulee väistämättä mieleen viedä samaa ideaa myös vessaan. Näin syntyvät kankaiset vessa"paperi"palat. Samanlaisia siis kuin ne keittiön talousliinatkin eli ympäriinsä saumuroituja harsonpaloja. Ja toimivia. Ja mikä erityisen tärkeätä: mukavia!

Kun ihminen päättää tehdä jotain selvästi valtavirrasta poikkeavaa, huomaa äkkiä, että tulee uusia tarpeita: mihin laittaa tällaiset liina, miten merkata ne niin ettei käy vieraille ikäviä "vahinkoja" ja miten muutenkin tehdä asiat mukaviksi ja siisteiksi. Nämä liinat olivat erilaisin ratkaisuin "koekäytössä" yli vuoden, mutta nyt taisi löytyä sellainen käyttötapa, että tämä on varmaankin ihan pysyvä. Ruotsalainen huonekaluja ja kotitarpeita myyvä sisustusjätti kauppaa kertakäyttökasvopapereille tarkoitettuja metallisia laatikoita, jotka saa myös seinään kiinni. Taittelin liinat laatikkoon ja liimasin laatikon päälle puisen peppu-merkin. Ja siinä pytyn vieressä tönöttää myös heiluriroskis, jonka kannessa lukee niin isoin kirjaimin pyykki, että ei pitäisi kenenkään erehtyä käyttötarkoituksesta. Ainakin nyt olen tyytyväinen tähän ratkaisuun. Pidemmän päälle sitten selviää onko tämä pysyvä malli.

Ja epäileville kerrottakoon, että ei - meillä ei samat liinat voi löytyä vessaliinoina ja keittiöliinoina :). Liinat ovat värikoodatut: valkoiset vessassa ja vaaleanpunaiset keittiönpöydällä. Ruokapöydällä käytettävät kestoservetit ovat puolestaan punavalko-kuvioiset. Ei siis tarvitse meillä käydessään miettiä, mitä sillä keittiöliinalla onkaan  viimeksi pyyhitty. Ja on meillä käytössä myös ihan vessapaperiakin, joten vieraiden ei tarvitse venyttää omia mukavuusrajojaan meidän omituisuuksien mukaan.
Vielä pitäisi keksiä väri tuleville "vanulappu"-paloille. Sellaisia siis välillä kaipaan, vaikkakin harvoin, mutta vanulappuja en koskaan muista ostaa enkä oikeastaan viitsikään, joten vessassa voisi hyvin olla myös jokin toinen ratkaisu vielä pienempiä liinanpalasia varten. Ehkä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti