maanantai 23. tammikuuta 2012

Housuja, kaavoja ja kankaanpätkiä

Likka kasvaa ja lahkeet lyhenee. Uutta pöksyä pitäis löytyä ja vähän jotain muutakin. Meillä on tähän asti ostettu n. 75% kaikista likan vaatteista kirpputorilta, 15% olen tehnyt itse ja loput on (yleensä pakkotilanteessa kun tarvittu eikä mistään muualta ole löydetty) ostettu uutena. Olen aina pyrkinyt olemaan väh. 1/2 vuotta ja paria vaatekokoa aikaa edellä. Ennakoin ja ostan varastoon kun löydän sopivaa ja mieluisaa.
Nyt on ollut housurintamalla pitkään hiljaista. Enkä nyt sentään ihan mitä tahansa halua huoliakaan. Jos vaatteet on jo valmiiksi loppuunkuluneet, niin ei ne ainakaan meiltä enää paikkaa löydä. Ja olen minä vähän kranttu muutenkin. Että vaikka vähällä koitetaankin pärjätä niin ei kai sitä lapsen (tai kenenkään) sentään rumissa vaatteissa tarvitse kulkea?
Malli :)

Tein likalle kerran, kauan sitten, oranssista velourista ja liilasta resorista housut, joista tulikin sitten lempi-sellaiset. Mutta ne olivat vissiin kokoa 92cm eikä tuota olisi enää pitkään aikaan saanut niihin ängettyä. Suosiollisesti ja suurella uhrautuvaisuudella hän suostui antamaan ne eteenpäin; kunhan äiti tekisi uudet! Ja äitihän lupasi tehdä. Kangastakin oli.

No juu... Teinhän minä. Mutta nuo ovat nyt noin kokoa 116-122cm joten hetken sai neiti odottaa. Eikä kangaskaan enää ihan riittänyt. Toiseen lahkeeseen piti tehdä pieni paikkapala ja etulahkeet on tehty kahdesta palasta. Paitsi - että olisi riittänyt mikäli en poikkeuksellisesti olisi oikein piirtänyt kaavoja ja vielä noudattanutkin niitä. On meinaan hippasen korkeat pökät *hih*. Tyttö tosin tykkää silti (kuten kuvasta näkyy, toinen niin tärkeänä esittelee "iiihania" housujaan), mutta äiti taitaa surauttaa pikku kierroksen tuosta lanteilta pois. Vaikka miten oliskin korkeavyötäröiset nyt muotia niin kai raja tulee noissa kainalomalleissa sentään jo vastaan?

Vyötärökaitale taitettuna silti aika korkeat..
Tuo kaava on kyllä kumma. Hirmu leveä kaikenkaikkiaan ja lahkeet ihan melkein 70-luvun meiningeissä? Lahkeen resorit tuli siis omana lisäyksenä malliin, kun eihän noita hameenhelmoja muuten olisi voinut käyttää lainkaan. Kyllä huomaa että olen kokematon valitsemaan toimivia kaavoja. Useinmiten teen omat kaavani hyväksi havaittujen vaatteiden mukaan enkä kai oikein osaa lukea lehtien kaavoista, että mitä niillä saa aikaiseksi. Sitten käy näin. Onhan tuo nyt ihan korjattavissa eikä noissa nyt tuo löysyys ainakaan tyttöä haittaa. Hiukan murehdin, että mitäköhän keksisin ompelukoneen vieressä odottaville samettikankaille, jotka on leikattu samalla kaavalla. Se ei ole aivan noin pehmeätä, joten jotain mallinmuokkausta olisi varmaan tehtävä?


Ja niitä kankaanpaloja. Löysin kaappeja siivotessani kapean soiron keltaista pörrökangasta. Sur sur saumat sivuille ja näin valmistui pehmoinen kaulahuivi. Sekin kelpasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti