lauantai 7. tammikuuta 2012

Karkkipäivä

Minä olen sokerihiiri, toivoton sellainen. Makeaa pitää olla ja sitä pitää saada. Välillä kuitenkin yritän löytää siihenkin jotain vähän fiksumpaa vaihtoehtoa, jotta ei tulisi syötyä kaupan ei ehkä niin hyviä vaihtoehtoja. En tiedä onko sillä oikeasti niin väliä missä muodossa sokerinsa nauttii, mutta tulee itsetehdystä ainakin vähän vähemmän huono omatunto.
Joulusta jäi jos jonkinlaisia pähkinöitä. Joku oli niitä hankkinut aivan selvästi kokonaiselle joukkueelle? Lisäksi kaapissa oli jo pitkään pyörinyt ruokosokeripussi, joka jäi käyttämättä koostumuksensa vuoksi. En tiedä mihin sellaista merisuolan kanssa yhtä karkeaa, mutta tasakokoista, neliömäistä sokeria olisi kätevästi voinut käyttää? Ei ole hienoa muttei myöskään oikeasti karkeaa? Mutta sulatettavaksi se sopi oikein hyvin. Ei kun sokeria pannulle, joukkoon hakattuja pähkinöitä ja sulatus. Sitten voipaperille jäähtymään. Levyn päälle vielä rouhittua taloussuklaata, joka sekin oli laatikossa oottanut pääsyä leipumuksiin. Tähän se sopi oikein hyvin.
"Äitin tekemä karkki" on näyttänyt maistuvan kaikille, joten saattaa olla että voisin joskus ihan ostaa aineita tehdäkseni tuollaista. Seuraavan kerran aineet kyllä löytyvät edelleen kaapeista, mutta sitten joskus kun ne loppuvat niin ehkä sitten..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti