maanantai 8. elokuuta 2011

Projekteja

Sitä tulee aina hamstrattua näitä kaikenlaisia pikku projekteja ja sitten aina vasta myöhemmin tajuaa, että ei siihen vuorokauteen tule siltikään mistään lisää tunteja.. ? Eikös olekin kummallista?  Tällä hetkellä päälimmäisenä projektina on tietysti ne häät, joihin on vielä jonkin verran tekemistä. Ja sitten on näitä muita, pikkuisen remonttia, sisustusta ja sen semmoista.

Yksi näistä tämän perheen projekteista on tuollainen ihana pieni asuntovaunu 70-luvulta. Siis todella pieni. Mutta täydellinen isännän Datsun 100A:n perään! Vaunu oli hankittaessa maannut varastona eräässä pihassa jo parikymmentä vuotta ja oli siinä kunnossakin sitten. Pahin kerros lähtiä päältä ihan painepesurilla, mutta sisältäkin poloinen oli aika kamalassa kunnossa. Sielläkin olisi tarvittu painepesuria..


  Nyt vaunu on raivattu tyhjäksi ja katon reiät on paikattu. Sisäkatto uupui, joten isäntä tässä eräänä ehtoona pisteli itse sahauttamiaan leppäpaneeleita sinne katoksi.Sellaisia hän kuulema joskus kultaisella 70-luvulla on vaunujen katoissa nähnyt. Enkä asiaa kyllä yhtään epäile.
Vähän jäi katonteko vaiheeseen, kun tässä välillä oli järjesteltävänä sellaiset kansanmusiikkifestarit, mutta homma jatkunee piakkoin - uskoisin. Ainakin jollain tasolla. Sillä tuolla pienellä vaunulla on oma roolinsa niissä meidän häissämme. Ainakin mikäli saadaan se edes pikkuisen enemmän vielä kuntoon.


Ja sitten sellainen toinen "pikku" projekti, jonka taas puhuin itselleni eräästä työkaluvajasta. Pieni, vanha pöytä laatikollaja hauskoilla pienillä yksityiskohdilla. En voinut millään vastustaa tätä, sillä minun mielestäni tuon pienen pöydän malli on vaan niin kertakaikkisen suloinen! Mutta kunto ei ole, kuten kuvasta näkyy. pöydän pinnasta on maali lähtenyt irti ja kolhuja on siellä täällä. Värikään ei sinänsä nyt oikein miellytä, vaikka saisi ehkä jopa jäädäkin, jollei pinta olisi niin rikki. Muuten tuo on kyllä periaatteessa ehjä ja umpipuuta, mitä arvostan kovasti. Laatikkokin toimii, paitsi että on tällähetkellä pikkuisen turvoksissa. Lukkoon sitä ei saa, mutta sekin asia on kaiketi korjattavissa. Että siinä on sitten kanssa sellaista pikku laittoa, ennenkuin pääsee likan huoneeseen työpöydäksi sellaisen ikäisensä isompien lasten pinnasängyn rinnalle. Intoa riittäisi tuonkin kohdalla, mutta kun se aika on oikeasti niin rajallista että välillä ei voi kuin ihmetellä, että mihin se kaikki oikein kuluukaan?Häiden suhteen yhden projektin valmistuminen sentään jo lähenee, sillä löysin itselleni vihdoin kaavat, joista tehdä pukuuni bolero. Puku minulla on jo ollut valmiina, sillä se on ollut valmis jo yli 40 vuotta, mutta pikkuisen jotain peitettä kaipasin hartioilleni. Keli kun voi olla syyskuussa jo melkein millaista tahansa. No päätin tehdä pienen boleron ja mallinkin näin jo sieluni silmin. Kävin ostamassa kankaan ja olin aivan varma että tilattuani erästä käsityölehteä reilun vuosikymmenen, löytäisin varmasti montakin boleron kaavaa. No - en löytänyt.
Kuukkeloin ahkerasti, ja olisin voinut tilata Briteistä sellaisen jonka olisin kelpuuttanut, mutta kun hinta oli pikkuisen liian kova niin jäi sitten tilaamatta. Tuntui aivan uskomattomalta, että yhden kaavan löytäminen olisi niin haasteellista. Kävin vielä Turussa kangaskaupastakin kyselemässä, mutta tyhjin käsin tulin pois.

Kunnes tänään tuon armaani ehdotuksesta kävimme tutkimassa kirjaston hyllyjä. Hän oli vakuuttunut että sieltä varmasti löytyisi ja uskosti hän sitten kävikin kirjaa toisensa jälkeen läpi vielä siinä vaiheessakin kun minä olin jo melkein luovuttanut. Parkkiajan loppuminen tikitti koko ajan mielessä kun vielä juoksin kysymään apua. Ja lopulta löytyi vuoden 2007 Moda, jossa oli sellainen kaava, jota pystyn helpolla (toivottavasti) muokkaamaan mieluisaksi! Voi helpotuksen huokaus! Ilman tuota urhoollista puolisoa (joka siis yli kaiken inhoaa kaupungissa "juoksentelua") en olisi tänäänkään saanut itselleni sitä kaavaa.
Lehden löytymisessä oli vain yksi huono puoli. Siinä on meinaan vaikka kuinka monta "just mun näköistä" mallia, ja nyt sitten pohdinkin, että mistäköhän saisin tuon lehden itselleni omaksi, tai mitenköhän tuota kaavapaperia saisi kätevimmin kopioitua ;) Lisää projekteja..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti