perjantai 23. syyskuuta 2011

Juhlasiilin köyhät vaatteet


Lastenkutsut onnellisesti ohi ja kaikilla oli ilmeisesti hauskaa. Paitsi ehkä äidillä juhlien jälkeen kun hieman yliväsynyt juhlakalu ei tietenkään osannut mennä täpinöissään nukkumaan..
Juhlissa ei ollut kakkua vaikka sankari näin toivoikin. Ruokarajoitteiden puitteissa sen leipominen olisi ollut hankalaa ja toisaalta oma likka olis varmaan ollut ainoa joka sitä olisi syönyt. Saa sitten vaaleanpunaisen toivekakkunsa aikuisten juhlissa.

Mutta tokihan juhlissa piti olla sitten jotain erityistä. Joten tein sitten pikkuisen cocktail-siilin. Sellaisen, johon tuli nakkeja, lihapullia, tomaatteja, juustoa, viinirypäleitä ja melonia tikkuihin tökittyinä. Tarkoituksena oli saada jotain hauskaa pöytään sen lisäksi että oli sitten tavallisesti kulhoissa pipareita ja muuta napsittavaa. Siilistä tuli enemmän nallen näköinen kuin siili, mutta se johtui vain siitä että pääksi valikoitunut mandariini nyt vain oli niin nöpökuonoinen..

Kuvaa en sitten muistanut ottaa ennenkuin siilin kimppuun oli sitten jo hyökätty, siitä nuo jo hieman köyhät vaatteet pololla. Eipä noita tikkuja kyllä tainneet lapset paljoa syödä, mutta maistui sitten enemmän aikuisille. Oli kuitenkin jotain, mikä sai pöydän juhlavan näköiseksi ja juhlakalun iloiseksi. Oli meillä sitten suolaisten syömisten jälkeen jäätelöbaari, josta kaikki saivat "ostaa" itselleen juuri sellaisen jäätelöannoksen kuin halusivat. Se oli huomattavasti suositumpi kuin tuo siili, ainakin lasten mielestä. Mutta baarista (ja sen eteen muodostuneesta hienosta jonosta) ei ole kuvaa, kun siinä piti itsekin olla vähän mukana, ainakin jäätelöä ottamassa ;)

1 kommentti: