perjantai 1. kesäkuuta 2012

Legoukko-taulu


Mulla on nyt vihdoin hyvä tekosyy ostaa kivoja legoja, kun sain tytön suostuteltua luopumaan duploistaan ja siirtymään isojen legoihin. Hän ei ollut asiasta lainkaan niin innostunut kuin minä, mutta on onneksi jo tottunut ajatukseen. Olen aina pitänyt legoista ja edelleenkin leikin niillä oikein mielelläni. Tai siis rakentelen kaikenlaista hölmöä. Kai sitä aikuinenkin saa, jos lapsettaa?
Olen innokas keräilijä, ja keräilenkin jos jonkinlaista, Aku Ankkoja, astioita jne. Ja nyt "tyttö kerää" Legon Minifigures - ukkoja. Hipelöin jokaista ostettua pussia niin, ettei vahingossa tulisi kahta kertaa samaa ukkoa. Ja nyt kun sarja 6 loppui ja tilalle tuli sarja 7, tuli tälle äidille kauhea hätä, että "tyttö saisi" koko sarjan kerättyä loppuun.. No kyllähän mä myönnän ihan sujuvasti olevani itse taustapiruna tässä kaikessa, mutta ihan oikeastikin tuo tyttö tykkää kerätä noita ukkoja. Ja leikkii niillä ties mitä. Hänen mielestään on hauskaa sekoittaa niiden osia keskenään ja tehdä hassun näköisiä tyyppejä. 

Ukkoja on kuitenkin jo muutama kertynyt ja kun sitten tuolla Ikea Hackerseissä törmäsin noista ukoista tehtyyn tauluun, niin jo taas tuli asiaa Ikeaan..
Idea on tosi simppeli: liimataan tauluun 2x2 legopaloja, joiden päälle kiinnitetään ukot. Alkuperäisessä ideassa legopalat oli liimattu taustapahviin ja taulussa oli lasi paikallaan. Tuo käytetty kehys on Ikean Ribba ja siinä on sellainen fiksu irroitettava sisäosa, jolla lasin saa myös pois ilman että kehykseen jää näkyvää uraa siihen lasin paikalle. Liimasin kontaktiliimalla palaset kiinni lasiin ja lasin alle laitoin palan vanhaa tapettia. Tällä systeemillä voi vaikka vaihtaa taustapaperin väriä joskus jos tekee mieli. Ja toisaalta ajattelin tuon lasin olevan parempi pohja palasille, että pysyisivät varmemmin kiinni.
Lisäksi tuossa on ajatuksena se, että noilla ukoilla saa edelleen leikkiä. Eli niitä ei suljeta tuonne kehyksen sisälle, vaan ne voi siitä ottaa leikkiin ja laittaa sitten välillä taas takaisinkin. Muuttuva taulu.

Lopputulos on mielestäni kiva, ja tytönkin mieleen. Eikä mieskään tainnut ajatusta vastustaa. Ja mikäli en saa hillittyäni halujani ostaa lisää minifigurseja, niin noita tauluja täytynee tehdä lisääkin. Säästin kyllä jo sen valmiiksi viivotetun pohjan minkä avulla noita palikoita lasiin liimasin... ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti